Zorg & gezondheid
Sinds kort kan een simpele, gele doos levens redden. Verschillende gemeenten bezorgden de zelfstandig wonende 65-plussers uit de buurt namelijk gratis een gele brooddoos. Ouderen moeten een formulier met hun medische informatie in de doos stoppen, en de doos bewaren in de koelkast. De 65-plussers kleven ook een sticker aan de binnenkant van hun voordeur, zodat hulpverleners weten dat ze een gele brooddoos met cruciale persoons-, contact-, en medische gegevens bezitten.
lees meer
Zorg & gezondheid
Geïnspireerd door het Nederlandse 'ouderenvriendelijk ziekenhuis' wou AZ Nikolaas meer aandacht voor ouderen creëren. Het ziekenhuis sloeg de handen in elkaar met de lokale ouderenraad en zette een inspirerend participatietraject op.
lees meer
Zorg & gezondheid
Het gemeentebestuur van Boom sprak de lokale ouderenraad aan om het thema geestelijke gezondheid bij ouderen op te volgen. Een uitdaging die de raad graag aangaat.
lees meer
Zorg & gezondheid
Met het ouder worden nemen de gevoelens van kwetsbaarheid en onveiligheid toe. Om in te spelen op deze gevoelens creëerde de gemeente Arendonk de veiligheidskaart voor ouderen. Deze kaart biedt niet alleen ouderen, maar ook mantelzorgers en hulpverleners, enige houvast in crisissituaties.
lees meer
Zorg & gezondheid
Met het project 'Kunst in Zorg' zet de ouderenraad van Dilbeek zijn schouders onder een innovatief project dat de band tussen de verschillende woonzorgcentra in de gemeente wil versterken. Een reizende tentoonstelling zal elk woon-zorgcentrum bezoeken om uiteindelijk te belanden in een splinternieuw centrum dat momenteel nog in opbouw is.
lees meer
Zorg & gezondheid
Ieder jaar organiseert de Seniorenadviesraad (SAR) van Gistel een informatiebeurs rond een voor ouderen relevant onderwerp. Dit jaar stond de beurs in het teken van reuma en reumatische aandoeningen.
lees meer
Zorg & gezondheid
In het kader van het project Hartveilig Lommel, waarin de stad haar inwoners stimuleert om deel te nemen aan de opleiding reanimeren en defibrilleren van het lokale Rode Kruis, besloot de Lommelse seniorenraad over te gaan tot de aankoop van een mobiel AED-toestel. Dit toestel kan door alle ouderenverenigingen gratis ontleend worden voor hun activiteiten.
lees meer
Zorg & gezondheid
De ouderenadviesraad van Temse vraagt AED-toestellen aan.
lees meer