Elke zes jaar gaan er lokale verkiezingen door. En het mag dan nog veraf lijken, in 2024 is het opnieuw zover. Voor lokale ouderenraden zijn die verkiezingen een cruciaal moment. De nieuwe vorming van Vlaamse Ouderenraad · Lokaal laat je weten welke initiatieven je als lokale ouderenraad kan ondernemen in aanloop naar die lokale verkiezingen.
lees meer
Wil je als ouderenraad een steentje bijdragen aan de woonsituatie van ouderen in je gemeente? Ben je je ervan bewust dat hun woning niet altijd voldoet aan hun noden en behoeften? Krijg je graag zicht op de hefbomen die je gemeente daarvoor zou kunnen gebruiken? Vlaamse Ouderenraad · Lokaal helpt je op weg met de nieuwe vorming 'Een sterk lokaal woonbeleid'.
lees meer
Je hebt de term dementievriendelijkheid vast wel al eens horen waaien, maar is het ook duidelijk wat die term precies betekent? Of welke stappen je kan zetten om een dementievriendelijke gemeente te creëren?  Nog niet helemaal? Een vormingsmedewerker van Vlaamse Ouderenraad · Lokaal helpt jouw RPO, ISO of regionale afdeling van een ouderenvereniging graag op weg!
lees meer
Het beoefenen van kunst en het deelnemen aan cultuur heeft tal van positieve effecten. Voor ouderen zijn er vaak drempels waardoor zij niet (kunnen) participeren. Hoe kan je met de ouderenraad de deelname aan het culturele leven in je gemeente of stad stimuleren? 
lees meer
Wil je bijdragen aan het versterken van de impact van ouderenraden? Leer meer over het beïnvloeden van het beleid en het opmaken van adviezen in de vorming ‘Sleutel aan het beleid - op maat van nieuwe leden in ouderenraden'.
lees meer