Benieuwd naar de realisaties van de Vlaamse Ouderenraad in de werkjaren 2022 en 2023? Je leest er alles over in ons jaarverslag. 

lees meer

Om de twee jaar doen we een barometerbevraging bij lokale ouderenraden. Op die manier houden we een vinger aan de pols bij hun werking, hun ondersteuningsnoden en wensen. We delen de resultaten van de bevraging van 2020-2021, en we zoomen per provincie en per RPO (Regionaal Overlegplatform Ouderen) in op de resultaten. Zo kunnen ouderenraden er nog beter mee aan de slag!

lees meer

Deze 'checklist leeftijdsvriendelijke gemeenten' is een instrument om de leeftijdsvriendelijkheid van de gemeente globaal in kaart te brengen.

lees meer

In dit jaarverslag blikken we terug op de activiteiten en realisaties in het zevende werkjaar sinds de

lancering van Vlaamse Ouderenraad ∙ Lokaal.

lees meer

2020-2021 was het eerste werkjaar van de tweede erkenningsperiode van Vlaamse Ouderenraad- Lokaal. Met vaste waarden, maar ook met enkele nieuwigheden.

lees meer

In dit jaarverslag blikken we terug op de activiteiten en realisaties in het vijfde en laatste werkjaar van de eerste erkenningsperiode sinds de lancering van Vlaamse Ouderenraad Lokaal. We overlopen ook een aantal mijlpalen van de voorbije 5 jaar.

lees meer

Aan de hand van een barometerbevraging tracht Vlaamse Ouderenraad · Lokaal regelmatig zicht te krijgen op de werking, ondersteuning en toekomstwensen van de lokale ouderenraden. Ook in 2019 deden we een bevraging. Dat was een bijzonder jaar met veel vernieuwing.

lees meer

Vlaamse Ouderenraad · Lokaal neemt al 4 jaar initiatieven die lokale ouderenraden nog beter ondersteunen in hun werking. 

lees meer

Vlaamse Ouderenraad · Lokaal bevroeg voor de derde keer de lokale ouderenraden. Deze keer over het werkingsjaar 2017.  De resultaten van deze bevraging ontdek je in het barometerrapport waarin zowel de werking, ondersteuningsnoden als toekomstwensen van lokale ouderenraden worden belicht. In totaal namen 140 ouderenraden deel.

lees meer

Vlaamse Ouderenraad · Lokaal kan terugblikken op een geslaagd derde werkjaar. Er werden heel wat initiatieven opgezet die lokale ouderenraden nog beter ondersteunen in hun werking. Dit jaarverslag geeft je een overzicht van de realisaties in het derde werkjaar.

lees meer