Sport & bewegen
Het West-Vlaamse Oostrozebeke streeft ernaar om een gezonde gemeente te zijn en stimuleert daarom zoveel mogelijk sport en beweging. Om iedereen meer te laten bewegen, riep de gemeente de toegankelijke wandeling 'Platse Ring' in het leven.
lees meer
Sport & bewegen
In Gistel gingen er enkele weken geleden BOEBS-wandelingen en -fietstochten door. De betekenis van BOEBS? Blijf Op Eigen Benen Staan.
lees meer
Sport & bewegen
Aan woonzorgcentrum Ter Beke in Geluwe staat sinds kort twee fietsbanken. Mensen die niet meer met de fiets kunnen of mogen rijden, kunnen dankzij zo’n fietsbank wél nog voldoende bewegen.lees meer
Sport & bewegen
In Gooik kunnen 55-plussers vanaf september lessenreeksen volgen om vallen te voorkomen. “Want veel ouderen krijgen te maken met kracht- en evenwichtproblemen. Dat zorgt ervoor dat ze vatbaar zijn voor vallen. Lessenreeksen die inzetten op valpreventie, zijn dan ook een echte meerwaarde”, vertelt Ann Colpaert, initiatiefneemster.
lees meer
Sport & bewegen
De Antwerpse gemeente Essen heeft er sinds kort een dynamische tuin bij. De dynamische tuin, ook wel de beweegtuin genoemd, is een initiatief van woonzorgcentrum Sint-Michaël in samenwerking met G-Sport Vlaanderen, Cera en de gemeente Essen. “De tuin laat mensen niet alleen meer bewegen, hij brengt ze ook bij elkaar. Zo gaan we ook vereenzaming tegen”, vertelt Evi Matthys, dagelijks verantwoordelijke bij wzc Sint-Michaël.
lees meer
Sport & bewegen
Sinds een week kunnen ouderen uit Boortmeerbeek sporten met behulp van een beweegbank. De bank staat vlakbij woonzorgcentrum De Ravestein. “Zelfs de animatoren en kinesisten van het woonzorgcentrum zullen de bank gebruiken”, vertelt Stany Op de Beeck, voorzitter van de seniorenraad.
lees meer
Sport & bewegen
Hoewel de ouderenraad in Galmaarden nog maar twee jaar geleden werd opgericht, blijft hij niet bij de pakken zitten. Want dankzij de raad, beschikt het dorp sinds kort over vijf nieuwe rustbanken. En binnenkort komen er nog drie rustbanken bij.
lees meer
Sport & bewegen
‘10.000 stappen – Elke stap telt’ is een campagne  van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen en het Agentschap Zorg en Gezondheid. Stad Veurne ondersteunt het initiatief om zo inwoners te motiveren voldoende te wandelen. Want stappen is gezond, en veel plaatsen zijn perfect te voet bereikbaar. “Inwoners die te voet naar ergens gaan, nemen bovendien minder plaats in in de wagen. Zo helpen ze ook mee onze stad autoluwer te maken”, zegt schepen van Sport Pascal Sticker.
lees meer
Sport & bewegen
De ouderenraad en ouderenverenigingen in Tongeren vinden dat de stad meer moet inzetten op beweging, om het welbevinden bij de inwoners te verbeteren. Daarom staat er sinds kort een nieuw outdoor fitnesstoestel in het stadspark De Motten. Ouderen kunnen nu veilig bewegen in de buitenlucht.
lees meer
Sport & bewegen
De lokale ouderenraad, de schepen van ouderen, het Logo en het lokale woonzorgcentrum sloegen de handen in elkaar en richtten een beweegparcours in.
lees meer
Sport & bewegen
Om ouderen te motiveren om meer te bewegen, werkte de lokale ouderenraad in Genk het adviesplan 'Genk Stapt' uit. Via 20 concrete acties bieden ze het stadsbestuur een schat aan inspiratie om hierop in te zetten.
lees meer
Sport & bewegen
Seniorenadviesraad Bonheiden organiseert in de sportmaand van de gemeente een sportdag. Een ganse namiddag komen allerlei sporten aan bod. Deelnemers kunnen kiezen uit 10 verschillende activiteiten.
lees meer
Sport & bewegen
De Keerbergse seniorenraad organiseert de dansnamiddagen "Busselen na de noen".
lees meer
Sport & bewegen
Op de Senior Games maken ouderen uit Poperinge kennis met gekende en mindere gekende sporten en ontspanningsactiviteiten. 
lees meer
Sport & bewegen
De Aktiv-Tourpas is een initiatief van de seniorenadviesraad en sportdienst van Anzegem. Zij willen laten merken dat bewegen ook leuk kan zijn
lees meer