Over Ouderenraden.be

Met als slagzin ‘Inspiratie voor en door lokale ouderenraden’ willen we met ouderenraden.be leden van ouderenraden, gemeentebesturen, ouderenverenigingen en andere geïnteresseerden inspireren, motiveren en informeren. Op deze website vind je tal van inspirerende voorbeelden van lokale ouderenbeleidsparticipatie. Ook brengen we je het laatste nieuws over het lokale ouderenbeleid.

Via de inspiratiedatabank, die het hart van de website vormt, kunnen ouderenraden en gemeentebesturen leren van elkaar.

Inspiratie voor en door lokale ouderenraden. Dat is ons credo. En daarbij mag je het woord ‘door’ zeer ten harte. Ouderen ondernemen heel wat actie in hun ouderenraad. Ben jij ook fier op je ouderenraad?, laat het ons weten. Want we zijn steeds op zoek naar nieuwe inspirerende voorbeelden die we kunnen opnemen in de databank. Bovendien zetten we regelmatig een goede praktijk in de kijker, waarop je bovendien kan reageren.

Verder vind je op deze website informatie over actuele lokale thema’s en het vormingsaanbod van Vlaamse Ouderenraad · Lokaal.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikels op deze website? Meld je aan voor de nieuwsbrief van de Vlaamse Ouderenraad.