Wonen
Renovatiewerken zijn voor heel wat ouderen onbetaalbaar. De lokale ouderenraad van Gooik verkende de mogelijkheden om hieraan tegemoet te komen en adviseerde het gemeentebestuur om in te tekenen op een project van de provincie Vlaams-Brabant.
lees meer
Wonen
De toenemende veroudering zorgt ook in Genk voor uitdagingen op het vlak van huisvesting en woonomgeving. De huidige woonmodellen bieden immers niet altijd het juiste antwoord op de specifieke noden van de senioren en de toekomstige senioren. Daarom werkte de seniorenraad in samenwerking met VormingPlus Limburg en UHasselt meer dan een jaar aan een onderbouwd advies voor het Genkse beleid over hoe de ouderen willen wonen in 2030. Door middel van workshops, lezingen, wijkwandelingen en ontmoetingen tussen ouderen en studenten architectuur van UHasselt werden de inzichten over de woonwensen van ouderen tegen 2030 verbreed en verdiept.
lees meer
Wonen
Enkele alerte ouderen signaleerden de nood aan kwalitatieve en betaalbare woningen voor ouderen in Borgerhout. Het platform ‘Ouderenzorg Antwerpen’ (bundeling van verschillende organisaties) en sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning hadden oor naar hun verhaal en sloegen de handen in elkaar.
lees meer
Wonen
Aan elke 80-jarige inwoner van groot-Aarschot wordt op de dag van de verjaardag een bezoek gebracht.
lees meer
Wonen
80-plussers krijgen een rookmelder cadeau in Leopoldsburg.
lees meer