Mobiliteit & toegankelijkheid
Om ook ouderen die minder mobiel zijn de kans te geven om deel te nemen aan de activiteiten van de seniorenmaand, richt de ouderenadviesraad van Haacht een vervoersdienst in.
lees meer
Werking ouderenraden
De ouderenraad van Zottegem neemt het devies ‘samen sta je sterker’ ter harte en werkt samen met de raad voor personen met een beperking aan een toegankelijker Zottegem.
lees meer
Mobiliteit & toegankelijkheid
In Berchem wordt de ouderenraad standaard op de hoogte gebracht van geplande wegenwerken en krijgen ze steeds de kans om advies te geven.
lees meer
Werking ouderenraden
De ouderenraad van Heist-op-den-Berg wachtte niet op een adviesvraag, maar besloot om zelf een aantal adviespunten te formuleren voor het meerjarenplan van de gemeente.
lees meer
Werking ouderenraden
Via een mysterieuze campagne wist de gemeente Diepenbeek de interesse voor de lokale adviesraden te prikkelen.
lees meer
Verkiezingen
De seniorenraad van Rotselaar stak heel wat tijd en energie in hun memorandum. Ze zijn dan ook niet van plan om de inhoud van het document uit het oog te verliezen. Het memorandum willen ze gebruiken als leidraad doorheen de nieuwe bestuursperiode! Het memorandum kwam niet in één, twee, drie tot stand. Er ging een lang proces aan vooraf.
lees meer
Mobiliteit & toegankelijkheid
Enkele jaren geleden werd de Markt in Deinze volledig opnieuw aangelegd. Er was echter sprake van enkele schoonheidsfoutjes. Vooral de vele losliggende kasseien waren een doorn in het oog. Hierdoor was een valpartij immers nooit veraf.
lees meer
Zorg & gezondheid
Met het ouder worden nemen de gevoelens van kwetsbaarheid en onveiligheid toe. Om in te spelen op deze gevoelens creëerde de gemeente Arendonk de veiligheidskaart voor ouderen. Deze kaart biedt niet alleen ouderen, maar ook mantelzorgers en hulpverleners, enige houvast in crisissituaties.
lees meer
Zorg & gezondheid
Met het project 'Kunst in Zorg' zet de ouderenraad van Dilbeek zijn schouders onder een innovatief project dat de band tussen de verschillende woonzorgcentra in de gemeente wil versterken. Een reizende tentoonstelling zal elk woon-zorgcentrum bezoeken om uiteindelijk te belanden in een splinternieuw centrum dat momenteel nog in opbouw is.
lees meer
Welzijn & sociaal contact
In Lochristi staan ouderen niet enkel in de spotlight tijdens de ouderenweek in november. Onder de noemer ‘Senior in Actie’ wordt ook in februari een week boordevol activiteiten georganiseerd.
lees meer