Mobiliteit & toegankelijkheid
De lokale ouderenraad van Zemst kaartte de onveilige verkeerssituatie nabij de bushalte 'Zemst Carrefour' aan en haalde zijn slag thuis. Binnenkort wordt er een bushokje geïnstalleerd.
lees meer
Welzijn & sociaal contact
Geopperd op een 'droomdag', maar binnenkort realiteit: een nieuwe ontmoetingsplek in Kortenaken.
lees meer
Welzijn & sociaal contact
In Kortenaken zal de lokale ouderenraad twee jaar lang werken rond het thema eenzaamheid. Ontdek hun ambitieuze plannen!
lees meer
Sport & bewegen
Om ouderen te motiveren om meer te bewegen, werkte de lokale ouderenraad in Genk het adviesplan 'Genk Stapt' uit. Via 20 concrete acties bieden ze het stadsbestuur een schat aan inspiratie om hierop in te zetten.
lees meer
Andere
De lokale afdeling van Beweging.net, de lokale ouderenraad en de raad voor personen met een handicap waren niet akkoord met de beslissing van CM om de onthaalbalie te sluiten. Enkel wie vooraf telefonisch of online een afspraak maakte, zou nog geholpen worden. De drie partners gingen samen met CM op zoek naar een constructieve oplossing.
lees meer
Zorg & gezondheid
Het gemeentebestuur van Boom sprak de lokale ouderenraad aan om het thema geestelijke gezondheid bij ouderen op te volgen. Een uitdaging die de raad graag aangaat.
lees meer
Mobiliteit & toegankelijkheid
Dankzij acties van de lokale ouderenraad van Gooik werd het een stuk eenvoudiger om het ziekenhuis in Halle te bereiken met het openbaar vervoer. De lokale ouderenraad van Halle zorgde voor de kers op de taart door te ijveren voor een veilige oversteekplaats.
lees meer
Verkiezingen
Ook ouderen die in woonzorgcentra wonen moeten de kans krijgen om hun stem uit te brengen. De lokale ouderenraad van Gooik adviseerde het stadsbestuur om stemhokjes in te richten in woonzorgcentra.
lees meer
Wonen
Renovatiewerken zijn voor heel wat ouderen onbetaalbaar. De lokale ouderenraad van Gooik verkende de mogelijkheden om hieraan tegemoet te komen en adviseerde het gemeentebestuur om in te tekenen op een project van de provincie Vlaams-Brabant.
lees meer
Mobiliteit & toegankelijkheid
Om ook ouderen die minder mobiel zijn de kans te geven om deel te nemen aan de activiteiten van de seniorenmaand, richt de ouderenadviesraad van Haacht een vervoersdienst in.
lees meer