Welzijn & sociaal contact
Omdat de vereenzaming bij senioren toeneemt sinds de coronapandemie, besliste de gemeente Brakel samen met de seniorenraad om voerderbakjes voor vogels te schenken aan senioren.
lees meer
Mobiliteit & toegankelijkheid
Voortaan kunnen minder mobiele senioren uit Gent met de fietstaxi naar de supermarkt of de kapper. Ook een plezierritje in de buurt behoort tot de mogelijkheden. 
lees meer
Welzijn & sociaal contact
Recent riep Boechout de babbelbank in het leven: een bank in openlucht waar je op een coronaveilige manier je buren kan ontmoeten.
lees meer
Welzijn & sociaal contact
Kom op voor je Wijk: een initiatief van de stad Leuven dat buren aanzet om toffe ideeën te bedenken die de buurt aangenamer maken. Wanneer de buurt een warm idee voorstelt, bekijkt de stad het financiële en materiële plaatje.
lees meer
Zorg & gezondheid
Geïnspireerd door het Nederlandse 'ouderenvriendelijk ziekenhuis' wou AZ Nikolaas meer aandacht voor ouderen creëren. Het ziekenhuis sloeg de handen in elkaar met de lokale ouderenraad en zette een inspirerend participatietraject op.
lees meer
Sport & bewegen
De lokale ouderenraad, de schepen van ouderen, het Logo en het lokale woonzorgcentrum sloegen de handen in elkaar en richtten een beweegparcours in.
lees meer
Andere
De lokale ouderenraad in Tessenderlo zette zijn schouders onder een lokale seniorenkrant.
lees meer
Mobiliteit & toegankelijkheid
In Gooik krijgen ook ouderen de kans om hun zegje te doen over de nieuwe vervoerregioplannen. Een mooi lokaal initiatief, maar consensus bereiken in de vervoerregioraad blijft moeilijk.
lees meer
Werking ouderenraden
Om een divers activiteitenaanbod voor ouderen te verzekeren, werkt de lokale ouderenraad van Zelzate intensief samen met het lokaal dienstencentrum.
lees meer
Mobiliteit & toegankelijkheid
De lokale ouderenraad van Zemst kaartte de onveilige verkeerssituatie nabij de bushalte 'Zemst Carrefour' aan en haalde zijn slag thuis. Binnenkort wordt er een bushokje geïnstalleerd.
lees meer