Verkiezingen
De seniorenadviesraad van Beveren schreef een memorandum naar aanleiding van de lokale verkiezingen in oktober 2024. De raad verstuurde het naar alle politieke partijen.
lees meer
Verkiezingen
De senioren- en welzijnsraad van Glabbeek maakte een memorandum op naar aanleiding van de verkiezingen in oktober 2024.
lees meer
Verkiezingen
Zo'n 70 vrijwilligers in Lummen, waaronder ook enkele leden van de seniorenadviesraad, sloegen de handen in elkaar en schreven samen een memorandum in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. In het memorandum worden de behoeften van inwoners aangekaart, én er staan ook mogelijke oplossingen in.

Om het memorandum voor te stellen, organiseert de groep vrijwilligers ook een debat met alle Lummense politieke partijen.
lees meer
Verkiezingen
In aanloop naar de verkiezingen schreef de Welzijns- en Ouderenraad Bierbeek een memorandum. Het memorandum bevat ook concrete actiepunten die opgenomen kunnen worden in het meerjarenplan en de beleids-en beheerscyclus van het lokaal bestuur.
lees meer
Welzijn & sociaal contact
De stad Brugge voerde in 2023 een ouderenbehoefteonderzoek uit. Benieuwd naar de resultaten?
lees meer
Verkiezingen
De senioren- en toegankelijkheidsraad van Aartselaar maakte een memorandum op.
lees meer
Verkiezingen
De ouderenraad van Lokeren en Moerbeke zijn aan het fuseren, en de raden van de stad en de gemeente besloten dan ook om een gezamenlijk memorandum te schrijven.
lees meer
Verkiezingen
De seniorenadviesraad van Zedelgem schuift in zijn memorandum vier prioriteiten naar voren om de komende legislatuur te realiseren. Zo wil de raad de steeds groter wordende groep ouderen in de gemeente ondersteunen en thuis laten voelen.
lees meer
Verkiezingen
De seniorenraad van Sint-Laureins maakte een memorandum op. Benieuwd? Je vindt het in de bijlage.
lees meer
Werking ouderenraden
In Hoeilaart werkt de seniorenadviesraad goed samen met het lokaal bestuur, andere adviesraden en verenigingen. Celien Van San, beleidsmedewerker Welzijn in Hoeilaart en Gilberte Marchand, voorzitter seniorenadviesraad vertellen waarom dat een sterkte is.
lees meer