Werking ouderenraden
Via een mysterieuze campagne wist de gemeente Diepenbeek de interesse voor de lokale adviesraden te prikkelen.
lees meer
Verkiezingen
De seniorenraad van Rotselaar stak heel wat tijd en energie in hun memorandum. Ze zijn dan ook niet van plan om de inhoud van het document uit het oog te verliezen. Het memorandum willen ze gebruiken als leidraad doorheen de nieuwe bestuursperiode! Het memorandum kwam niet in één, twee, drie tot stand. Er ging een lang proces aan vooraf.
lees meer
Mobiliteit & toegankelijkheid
Enkele jaren geleden werd de Markt in Deinze volledig opnieuw aangelegd. Er was echter sprake van enkele schoonheidsfoutjes. Vooral de vele losliggende kasseien waren een doorn in het oog. Hierdoor was een valpartij immers nooit veraf.
lees meer
Zorg & gezondheid
Met het ouder worden nemen de gevoelens van kwetsbaarheid en onveiligheid toe. Om in te spelen op deze gevoelens creëerde de gemeente Arendonk de veiligheidskaart voor ouderen. Deze kaart biedt niet alleen ouderen, maar ook mantelzorgers en hulpverleners, enige houvast in crisissituaties.
lees meer
Zorg & gezondheid
Met het project 'Kunst in Zorg' zet de ouderenraad van Dilbeek zijn schouders onder een innovatief project dat de band tussen de verschillende woonzorgcentra in de gemeente wil versterken. Een reizende tentoonstelling zal elk woon-zorgcentrum bezoeken om uiteindelijk te belanden in een splinternieuw centrum dat momenteel nog in opbouw is.
lees meer
Welzijn & sociaal contact
In Lochristi staan ouderen niet enkel in de spotlight tijdens de ouderenweek in november. Onder de noemer ‘Senior in Actie’ wordt ook in februari een week boordevol activiteiten georganiseerd.
lees meer
Welzijn & sociaal contact
De seniorenraad van Liederkerke organiseert regelmatig een lezing voor geïnteresseerde ouderen. Er kwamen al allerlei onderwerpen aan bod. Zo stonden in 2018 onder andere een lezing omtrent successierechten, medische beslissingen over het levenseinde en mantelzorg op het programma.
lees meer
Andere
Elke woensdag programmeert de lokale radio Lichtaart een uurtje gericht op ouderen. Van 9 tot 10 wordt de luisteraar getrakteerd op de beste muzikale klassiekers, aangevuld met heel wat nuttige informatie.
lees meer
Verkiezingen
De seniorenadviesraad (SAR) Ardooie-Koolskamp werkte, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2018, een memorandum uit. Om dat in de kijker te zetten organiseerden de leden een persconferentie.
lees meer
Leren & digitale inclusie
Dat een ouderenraad waardevolle en langlopende initiatieven uit de grond kan stampen, bewijst het project Digi-Ateljee in Blankenberge. Digi-Ateljee ging in 2004 van start, toen nog onder de naam ‘Computerspreekuur’, en blijft ook vandaag digitale hulp en vorming aanbieden aan ouderen.
lees meer