Sport & bewegen
IPitup vzw is een start-up die ondertussen vier jaar bestaat. Met behulp van de beweegbank wil de vzw iedereen laten bewegen. Ook al is dat een uitdaging. “Want een niet-beweger in beweging krijgen, is het aller moeilijkste dat er is”, vertelt activator Jan Cornelissen.
lees meer
Sport & bewegen
Het lokaal bestuur van Westerlo, een gemeente in de provincie Antwerpen, besloot tijdens de coronapandemie om de gemeente om te vormen in een loop- en wandelgemeente. In het kader van dat project, kocht de sportdienst van de gemeente in mei twee IPitup-banken aan. Lieve De Ceulaer, vrijwilligerscoördinator in het Lokaal dienstencentrum TerHarte, en Katleen Claes, medewerker sportdienst, vertellen ons meer over de beweegbanken.
lees meer
Sport & bewegen
Te lang aan een stuk zitten is niet goed voor de gezondheid. Om dat sedentaire gedrag te doorbreken, ontwierpen Miel Vanhaverbeke en Maarten Thysen de IPitup-beweegbank. Aan deze bank hangen instructies voor lichaamsoefeningen die je ter plekke kan uitvoeren. Even zitten en even bewegen, de bank zorgt voor het optimale evenwicht. Het succes van de IPitup-beweegbank groeit snel. Ook de ouderenraad van Hoeilaart was enthousiast over de mogelijkheden die deze unieke bank biedt.
lees meer
Sport & bewegen
Zo lang mogelijk gezond thuis blijven wonen. Het is de droom van heel wat ouderen. Dat bleek uit een co-creatief traject dat het Vlaams Instituut Gezond Leven aflegde samen met ouderen en het werkveld. Samen gingen ze op zoek naar uitdagingen en oplossingen om die droom waar te maken en bedachten 'De Kwispelstappers'.
lees meer
Sport & bewegen
Met het project Ouderenvriendelijk Kortenaken wil het OCMW van de gemeente de vergrijzing op een positieve manier bekijken. Niet vanuit de problemen en de bedreigingen, maar net vanuit de kansen en de mogelijkheden. Ouderen moeten zo lang mogelijk gelukkig en gezond kunnen leven in Kortenaken, dat is het uitgangspunt. Een van de pijlers om tot dit resultaat te komen is: bewegen.
lees meer