‘Zelfstandig ouder worden in je woning’: Mechelse Ouderenraad maakt eigen brochure

Vrijwilligerswerk
ouderenweek mechelen

“Een mooie oude dag. We stellen het ons voor in alle rust en in de bekende omgeving van onze eigen woning. Maar dat gaat vaak niet zomaar”, zo start de ouderenweekbrochure van de Mechelse Ouderenraad. De stad vindt het belangrijk om ouderen te informeren en te sensibiliseren. En dat doen ze samen met de stedelijke seniorenraad. Tijdens de Ouderenweek van 2022 zetten ze in op het thema ‘ouder worden op een veilige en zelfstandige manier’. 

Veranderende noden 

Door dit thema te kiezen, willen de stad en ouderenraad tegemoetkomen aan de veranderende noden en wensen van de Mechelse ouderen”, vertelt Tina Vanhoye, ouderenconsulent van de stad. Thema’s zoals ‘vroeger nadenken over later, de beeldvorming van en over ouderen bijstellen, zorgzame buurten, bewegen, vriendschap, gezondheid, woningaanpassingen, … passeren allemaal de revue.  

Door dit thema te kiezen, willen de stad en ouderenraad tegemoetkomen aan de veranderende noden en wensen van de Mechelse ouderen."

Tina Vanhoye, ouderenconsulent van de stad

Informatie én tips 

“We organiseren niet enkel activiteiten tijdens de Ouderenweek, maar zetten ook in op informatie”, zegt Emiel Neuckens, voorzitter van de Mechelse ouderenraad. In de brochure staat dus ook heel wat inhoudelijke informatie.

“We organiseren niet enkel activiteiten tijdens de Ouderenweek, maar zetten ook in op informatie."

Emiel Neuckens, voorzitter van de Mechelse ouderenraad

Bovendien lezen we in de brochure persoonlijke tips van ouderen uit de stad. En er zijn ook diverse links en boeken te vinden over alles wat met het thema te maken heeft. Hiervoor werkte de stad nauw samen met enkele geëngageerde leden van de ouderenraad. "Dat we vanuit de klankbordgroep mee inhoud mochten geven aan de Ouderenweek getuigt van waardering en respect voor ons als ouderen", zeggen Anjes, Mariëtte en Mieke, leden van de werkgroep rond de Ouderenweek. "Mee betrokken worden en inspraak krijgen in actuele materie geeft ons een fijn gevoel."

"Dat we vanuit de klankbordgroep mee inhoud mochten geven aan de Ouderenweek getuigt van waardering en respect voor ons als ouderen."

Anjes, Mariëtte en Mieke, leden van de werkgroep rond de Mechelse Ouderenweek

Meer info? 

Je kan de brochure met inhoudelijke teksten en tips terugvinden op de website www.mechelen.be/ouderenweek. Regelmatig wordt de informatie aangevuld met nieuwtjes en extra’s.