Rustbanken stimuleren Galmaardse ouderen om (meer) te wandelen

25 januari 2022
Sport & bewegen
Zitbank

Hoewel de ouderenraad in Galmaarden nog maar twee jaar geleden werd opgericht, blijft hij niet bij de pakken zitten. Want dankzij de raad, beschikt het dorp sinds kort over vijf nieuwe rustbanken. En binnenkort komen er nog drie rustbanken bij.

Genieten van een uitzicht

“Tijdens een van onze vergaderingen, kwam wandelen in het dorp Galmaarden ter sprake”, vertelt Luc Dehandschutter, voorzitter van de Galmaardse ouderenraad. “Maar om wandelen in het dorp te promoten, vonden we dat er meer rustbanken moesten zijn. En dan het liefst op plaatsen waar wandelaars al zittend kunnen genieten van een mooi uitzicht in een rustige omgeving. Langs een rivier of op een berg, bijvoorbeeld.”

De seniorenraad pleitte voor acht nieuwe banken. Vandaag zijn er al vijf geplaatst door de gemeente. “Om te bespreken waar de banken kwamen, stelde de ouderenraad een werkgroep op. En de schepen voor senioren Kurt Penninck heeft het dossier verdedigd in het schepencollege”, klinkt het bij Dehandschutter. “We hopen dat ook de drie laatste banken er snel gaan zijn.”

Toekomstplannen

En de ouderenraad heeft nog plannen. De raad wil QR-codes plaatsen bij de banken. Als een wandelaar in de toekomst zo’n code scant, zal hij uitleg krijgen over de uitzichten die hij ziet van op de bank. “En we willen bij de banken ook bordjes plaatsen, waarop staat hoeveel stappen het nog is naar de volgende of vorige bank”, besluit Dehandschutter. “Sinds de coronapandemie wordt er duidelijk meer gewandeld in het dorp. Wij willen mensen aanmoedigen om te blijven wandelen, maar er ook voor zorgen dat de wandelingen zo aangenaam mogelijk verlopen.”

wandelpad met zicht op de deelgemeente Vollezele

Foto: wandelpad met zicht op deelgemeente Vollezele ©Luc Dehandschutter