Schrijf je nu in: Labo Ouderenbeleid 'Alternatieve vormen van wonen': februari 2024

Werking ouderenraden
labo ouderenbeleid

Vlaamse Ouderenraad·Lokaal, VVSG en VUB organiseren opnieuw een gratis Labo Ouderenbeleid. Daarin staat uitwisseling centraal tussen leden van de ouderenraden, ambtenaren en schepenen ouderenbeleid. De deelnemers gaan aan de slag met gedeelde uitdagingen. En samen zoeken ze naar verbindende oplossingen. Geprikkeld? Schrijf je nu in!

Voor wie?

Leden van ouderenraden, ambtenaren en schepenen ouderenbeleid. Want de wisselwerking tussen deze drie spelers vormt vaak de drijvende kracht achter een sterk lokaal ouderenbeleid. Samen zoomen we in op actuele uitdagingen, gelinkt aan het lokaal ouderenbeleid. 

Op het programma: Alternatieve vormen van wonen

In een vorig Labo zoomden we in op lokaal woonbeleid voor ouderen. Nu gaan we nog meer verdiepen naar alternatieve vormen van wonen. Welke vormen bestaan er? Wat kunnen lokale besturen en ouderenraden doen om diverse woonvormen in de gemeente of stad te stimuleren? Hoe kan participatie een rol krijgen bij de keuze van uitwerking diverse woonvormen? Wat komt er uit onderzoek? 

Wat mag je verwachten?

Tijdens het Labo Ouderenbeleid staat uitwisseling centraal. Het worden interactieve sessies, waar we complementaire inzichten over gedeelde uitdagingen in kaart brengen en samen zoeken naar verbindende oplossingen.  

Het Labo is een werkplek. We verwachten een actieve inzet van de deelnemers en een grote bereidheid tot ervarings- en kennisuitwisseling. Jouw input is de drijvende kracht achter onze sessies.  

Wat neem je mee naar huis?

Jouw deelname aan het Labo levert inzichten op in wie welke rol kan opnemen in de uitbouw van een inclusief lokaal ouderenbeleid. Je leert nieuwe mensen kennen die net zoals jou de lokale puzzelstukken in elkaar willen doen passen. Je creëert ideeën om samen met ouderen een trapje hoger te klimmen op de participatieladder. Bovendien neem je inspiratie mee om in je eigen gemeente of stad verder aan de slag te gaan met de uitbouw van zorgzame buurten. 

Data en locaties

  • Gent: donderdag 22 februari van 10-14 uur in Monastarium PoortAckere, Oude Houtlei 56
  • Leuven: donderdag 29 februari 2024 van 10-14 uur in Jeugdherberg De Blauwput, Martelarenlaan 11A

Deelnemen

Deelnemen is gratis. Om je in te schrijven, geef je je gegevens en keuze(s) door aan cindy.desutter@vvsg.be of schrijf digitaal in via deze link.

Meer informatie

Benieuwd hoe deelnemers de vorige sessies ervaarden? Bekijk hier de terugblik. 

Meer weten over het Labo Ouderenbeleid? Contacteer nadia.denayer@vlaamse-ouderenraad.be of bel haar op 0470 74 23 12.