Lokaal dienstencentrum en ouderenraad slaan de handen in elkaar

16 april 2020
Werking ouderenraden

“We blijven een adviesraad, maar we organiseren ook heel wat activiteiten voor ouderen in Zelzate,” vertelt Jeannine De Waele, voorzitster van de gemeentelijke ouderenadviesraad. “De voorbije jaren hebben we daarvoor steeds meer ingezet op een optimale samenwerking met het lokaal dienstencentrum.”

In het lokaal dienstencentrum staat sinds kort een nieuwe ploeg aan het roer. Nieuwe gezichten staan in voor de dagelijkse leiding en animatie. Op zoek naar input voor de werking van het lokaal dienstencentrum werd Jeannine, als voorzitster van de lokale ouderenraad, aangesproken om in de centrumraad te zetelen. Samen met de schepenen van sociale zaken en ouderenbeleid en de gemeentesecretaris mag Jeannine mee nadenken over het aanbod van het lokaal dienstencentrum. “We zoeken altijd naar activiteiten die nog ontbreken in Zelzate. Zo hebben we vorig jaar een filmvertoning georganiseerd. In Zelzate hebben we geen bioscoop en ook de ouderenverenigingen hadden geen filmvoorstelling in hun aanbod,” licht Jeannine toe.

"Omdat we toch zo nauw samenwerken, zijn we nagegaan of we het budget van de lokale ouderenraad en het lokaal dienstencentrum niet konden samenvoegen,” gaat Jeannine verder. “We zijn daarvoor te rade gegaan bij de financieel directeur van het gemeentebestuur. Hij maakte daar geen probleem van. Een groot voordeel, want zo konden we het budget dat we aan de organisatie van activiteiten kunnen spenderen maximaliseren.”

“We hebben een uitgebreid programma opgesteld. Van tablet- en gsm-lessen over bingo tot zitgymnastiek, een modeshow en verschillende kerstmarktjes. Door de coronamaatregelen valt ons programma natuurlijk in het water. Maar we willen het niet in de schuif laten liggen, in de mate van het mogelijke willen we de meest vernieuwende activiteiten zeker laten doorgaan.”

Plaats een reactie

Heb je een vraag voor de initiatiefnemers?
Wil je reageren op het initiatief?
Of wordt dit in jouw gemeente anders aangepakt?

Plaats hier je reactie.

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.