Lierse seniorenbeurs lokte 230 geïnteresseerden

28 maart 2023
Werking ouderenraden

In cultuurcentrum De Mol ging recent het jaarlijkse seniorenforum door. Het forum is een infobeurs, en wordt georganiseerd door de Lierse seniorenadviesraad.

Op de beurs kwamen zo’n 230 mensen langs om kennis te maken met de nieuwe werking van de seniorenadviesraad. De raad is actief rond thema’s als digitalisering, buurtwerking, mobiliteit, gezondheid en zorg.

De beurs trok niet alleen bezoekers. Ook diverse (ouderen)verenigingen, organisaties en andere diensten hadden er een infostand. Guido Cuyvers, onafhankelijk deskundige bij de Vlaamse Ouderenraad, hield een lezing over de verschillende aspecten van het ouder worden. Bezoekers konden er ook kennismaken met de vernieuwde seniorengids.

Een succes?

Enkele verenigingen slaagden erin om nieuwe leden aan te werven. Een de bezoekers informeerden zich honderduit bij de infostands. De organisatoren van de seniorenbeurs zijn ervan overtuigd dat het een goede zaak is om 60-plussers samen te brengen met verenigingen, organisaties en andere relevante diensten.

Meer info?

Wil je graag meer weten over de beurs? Of over de werking van de seniorenraad? Je leest er hier meer over.