Inwoner van Hasselt? Laat je inspireren door de brochure van Hogevijf

28 maart 2023
Werking ouderenraden
Hogevijf

In Hasselt gaat het departement Ouderenbeleid van de Stad door het leven onder de naam Hogevijf. Elke Hasseltse inwoner die vragen heeft rond ouder worden, kan bij Hogevijf terecht.

Dienstverlening

Hogevijf beantwoordt de vragen van mensen, en verwijst hen indien nodig door naar de juiste hulpinstanties. Maar daarnaast heeft het departement ook eigen diensten. Hogevijf heeft bijvoorbeeld drie zorgcampussen, waar je woonzorgcentra, dagopvang, assistentiewoningen en dienstencentra vindt.

Het departement heeft ook thuisdiensten. En wie vragen heeft, kan die stellen bij de maatschappelijk werkers van het seniorenloket.

Dementie

Hogevijf betekent veel voor mensen met dementie, naasten en zorgverleners. Onder impuls van het Expertisecentrum Dementie onderneemt het departement tal van initiatieven. Hogevijf organiseert bijvoorbeeld e-learnings en cursussen, een praatcafé en dementievriendelijke activiteiten. Er is ook een uitgebreid zorgaanbod.

Magazines en brochures

Om Hasseltse inwoners te informeren over alles dat Hogevijf doet, ontwikkelde het departement brochures, magazines en een Seniorengids. Al die informatie vind je hier.

Recent riep Hogevijf een nieuwe brochure in het leven. In de brochure lees je verhalen van mensen die elke dag gebruikmaken van haar diensten. De brochure kan ook jou inspireren. Benieuwd? Je vindt de brochure hier.

Alle diensten van Hogevijf ontdekken? Dat kan via de website van Hogevijf.