Seniorenadviesraad Kampenhout lanceert veiligheidskaart voor 65-plussers

20 Oktober 2023
Welzijn & sociaal contact

De seniorenadviesraad riep onlangs een veiligheidskaart in het leven. Dat is een kaartje dat alle noodzakelijke informatie, zoals info over de medicatie, over Kampenhoutse 65-plussers bevat. 

Doel

Iedereen die een veiligheidskaart ontvangt, kan die invullen met noodzakelijke info. Wanneer iemand in nood is, kan een hulpverlener makkelijk de nodige informatie over de patiënt terugvinden.

Er kan ook een kopie van de kaart bewaard worden in de Gele Doos. Een Gele Doos wordt bewaard in de koelkast en bevat medische gegevens. Wie een Gele Doos heeft, kan een sticker kleven op de binnenkant van z'n voordeur en zo hulpverleners laten weten dat ze medische informatie in hun koelkast hebben.

Wie geen Gele Doos heeft, kan aan hulpverleners laten weten waar de veiligheidskaart ligt. Indien de 65-plusser niet bij kennis is, kan ook een partner of huisgenoot naar de kaart verwijzen.

Doelgroep

De veiligheidskaart kan door iedereen in Kampenhout gebruikt worden, maar wordt specifiek uitgedeeld aan 65-jarigen en de leden van Samana. 

Praktisch

Heb je een veiligheidskaart? Kijk de achterzijde dan regelmatig na. Klopt de info nog, of moet er wat worden aangepast?