Roosdaal deelt activiteitenzakjes uit aan 65-plussers

18 mei 2021
Welzijn & sociaal contact
Activiteitenzakjes Roosdaal

(foto: Seniorenraad Roosdaal)

Het gemeentebestuur en de seniorenraad van Roosdaal sloegen de handen in elkaar en deelden 450 activiteitenzakjes uit aan 65-plussers. Door de coronamaatregelen hebben veel mensen weinig om handen, maar dankzij de zakjes kunnen de Roosdaalse ouderen weer volop wandelen en puzzelen!

Inge Vanderstappen, medewerker bij de dienst Welzijn en Vrije tijd in Roosdaal: “Al meer dan een jaar kunnen we bijna niks organiseren voor onze 65-plussers. Daarom besloot An Van den Spiegel, onze schepen bevoegd voor senioren, om activiteitenzakjes te maken. De zakjes zijn gevuld met wandel- en puzzelboekjes en andere toffe gadgets die de senioren wat afleiding bezorgen in deze coronatijden.”

“Via flyers informeerden we de 65-plussers in de gemeente, en zo’n 450 ouderen lieten weten dat ze een activiteitenzakje wensten. Als ouderen de zakjes niet zelf konden ophalen, leverden we bij hen het zakje aan huis. De seniorenraad stelde de zakjes samen, en ook andere vrijwilligers uit de gemeente hielpen enthousiast mee om de pakketjes te maken en uit te delen. Het initiatief was een groot succes!”

schepen bevoegd voor het senioren

An Van den Spiegel, de Roosdaalse schepen bevoegd voor senioren, stelt activiteitenzakjes samen. (foto: Seniorenraad Roosdaal)