In Hoboken leren ouderen elkaar al wandelend kennen

27 mei 2021
Welzijn & sociaal contact

In het kader van een project rond Mentaal Welzijn, kunnen ouderen uit Hoboken via een ontmoetwandeling kennismaken met de leden van de Hobokense seniorenraad. Het doel van het project? Via een waaier aan diverse, gratis activiteiten inspelen op ontmoeten. Een dankbaar initiatief, want veel ouderen hebben sinds de coronapandemie amper nog een sociaal netwerk, en dus nood aan nieuwe sociale contacten en vriendschappen.

“De seniorenraad en de seniorenwerking van Hoboken hebben samen nagedacht over mogelijke activiteiten”, vertelt Petra Andriessen, seniorenconsulent Hoboken. “Zo is ook het idee om een ontmoetwandeling te organiseren ontstaan. Vier mensen uit de seniorenraad hebben besloten om vier maanden lang eenmaal per maand te gaan wandelen. Zo krijgen ouderen de kans om elkaar tijdens die wandelingen al babbelend en al stappend te leren kennen.”

Wie deel wil nemen aan de wandeling, moet zich niet inschrijven. “Een bewuste keuze”, vertelt Andriessen. “We willen de ontmoetwandeling zo laagdrempelig mogelijk houden. We zullen de mensen ter plaatse opdelen in groepjes, volgens de coronamaatregelen op dat moment.”

Naast vier ontmoetwandelingen, organiseert de Hobokense seniorenwerking ook andere activiteiten in het kader van het project Mentaal Welzijn. Zo staat er bijvoorbeeld ook een verwenwandeling en een hondenwandeling op het programma. Of misschien is de workshop lachyoga wel iets voor jou?

Meer informatie over de ontmoetwandeling vind je hier.