Cafetaria in Westerlo

23 Oktober 2018
Welzijn & sociaal contact

Seniorenraad Westerlo zorgt voor ontmoeting tussen ouderen en creëert hiervoor een plek:  de Cafetaria in Westerlo.

De Cafetaria is een café waar samen met familie en vrienden iets gedronken kan worden. Dit café is vooral gericht op de ouderen, maar iedereen is er welkom. Er kan genoten worden van een drankje dat geserveerd wordt aan democratische prijzen.

In de buurt van de Cafetaria zijn heel wat ontspanningsmogelijkheden voor ouderen. Zo ligt er net naast het café een kegelbaan en een petanquebaan. Deze mogen door het cliënteel gebruikt worden. In de winter worden er in de Cafetaria kaarttornooien georganiseerd. Tot slot wordt de Cafetaria verhuurd om er bijvoorbeeld een lezing te geven die gelinkt is aan ouderen.    

Doel is een plek creëren voor de ouderen in de gemeente. Een plek waar ouderen kunnen ontspannen en waar informatie gedeeld kan worden. Door de democratische prijzen van de drank, is het café ook toegankelijk voor ouderen die het minder breed hebben. Daarnaast worden de klanten ook niet verplicht om iets te drinken. Ouderen kunnen er samenkomen met vrienden of andere ouderen leren kennen. Het is dus een plaats waar verschillende sociale contacten aangegaan worden.

Dit is een samenwerkingsinitiatief met de gemeente.