Rotselaar informeert over verkiezingen

28 mei 2024
Verkiezingen

Naar aanleiding van de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen in juni, neemt de Vlaams-Brabantse gemeente Rotselaar een aantal initiatieven om de verkiezingen zo laagdrempelig mogelijk te maken voor de inwoners.

Stemlocaties

De gemeente Rotselaar lanceert een tool waarmee je kan kijken welke stemlocaties er allemaal zijn in de gemeente. Op de website kan je je straat en huisnummer ingeven, waarna je te zien krijgt op welke stemlocatie jij wordt verwacht.

In totaal zijn er zes stemlocaties in Rotselaar, waarbij ook de twee woonzorgcentra. Zo hebben ook de oudere bewoners een stemlocatie vlakbij. 

Oefenen

Vanaf woensdag 22 mei kan je in het gemeentehuis terecht tijdens de openingstijden om te oefenen met de stemcomputer. De medewerkers van de gemeentelijke dienst Leven begeleiden je graag persoonlijk en geven je graag de nodige tips. 

De gemeente biedt ook demosessies aan, bijvoorbeeld voor leden van verenigingen. 

Website

Tot slot kunnen alle inwoners de informatie over de verkiezingen raadplegen op de website van Rotselaar. Denk maar aan info over volmachten, je oproepingsbrief en oefenen met een stemcomputer.