Nieuwpoortse seniorenraad heeft eigen pagina op stadswebsite

07 februari 2022
Ouderengids

Verlang je als seniorenraad ook naar een eigen seniorenpagina op de website van je stad? De Nieuwpoortse ouderen in elk geval wel. En die pagina? Die hebben ze gekregen.

Ouderen hebben verschillende interesses. Terwijl de ene 65-plussers graag sport, musea bezoekt of op reis gaat, zoekt de andere info over zijn woning, mobiliteit of pensioen. De informatie voor de ouderen in de gemeente was erg versnipperd.  “Daarom wilde de seniorenraad graag een overzichtelijke pagina, waar alle informatie gebundeld kon worden”, verklaart Fery Vermeylen, voorzitter van de seniorenraad van Nieuwpoort.

De pagina voor de ouderen in Nieuwpoort wordt begeerd door de dienst communicatie van de stad. Maar het is de seniorenraad die suggesties doet wanneer zaken aangepast of uitgebreid moeten worden. “De secretaris van de seniorenraad is het aanspreekpunt en coördineert alles”, vertelt Vermeylen.

De lancering van de pagina heeft de seniorenraad niet zomaar laten voorbijgaan. “De pagina kwam aan bod in onder andere de digitale nieuwjaarstoespraak van de schepen van senioren”, vertelt Vermeylen tevreden. “En er zijn ook krantenartikels over verschenen. De ouderen in de stad zijn dus zeker op de hoogte van het bestaan van de pagina. De pagina werd sinds de lancering in januari al meer dan 3.200 keer bekeken!”

Ook ouderen die digitaal niet mee zijn, krijgen de kans om kennis te maken met de pagina. “In de bibliotheek komt er bijvoorbeeld een digidokter langs. Hij helpt mensen die moeite hebben met hun smartphone of computer op weg.”

Benieuwd naar de pagina? Je vindt er onder andere informatie over de Nieuwpoortse ouderenverenigingen, activiteiten en diensten zoals pensioenen of hulp aan huis. En de pagina wordt nog volop uitgebreid.