Seniorenraad Vosselaar organiseert workshop over veilig fietsen

11 april 2022
Mobiliteit & toegankelijkheid

De gemeente Vosselaar profileert zich al enkele jaren als fietsvriendelijke gemeente. Maar het aantal fietsongevallen in Vlaanderen met een ernstige of dodelijke afloop blijft stijgen. Daarom besliste de seniorenraad in Vosselaar om een workshop te organiseren over veilig fietsen.

Voor de workshop werkt de seniorenraad samen met de Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde (VSV). “De lesgever is iemand van het VST. Tijdens de workshop brengt hij reële verkeerssituaties in beeld, frist hij de belangrijkste verkeersregels op en geeft hij de deelnemers praktische tips om veilig de weg op te gaan”, weet Rudi Van Roy, secretaris bij de seniorenraad.

Veel ouderen in Vosselaar nemen tenslotte dagelijks de fiets. “Om zich te verplaatsen in de gemeente zelf, of in naburige gemeenten. Maar iedereen is welkom op de workshop. Of je nu dagelijks fietst of slechts enkele keren per jaar. Of je nu een koers-, vouw- of elektrische fiets gebruikt. De workshop kan elke 60-plusser helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen in het verkeer. Want de fietser is een zwakke gebruiker. En zeker voor ouderen kan elke aanrijding fataal zijn.”

Momenteel staat er maar één workshop gepland. “Maar als er voldoende interesse is, zullen we extra cursusdagen organiseren”, knikt Van Roy.

Meer weten over de workshop? Of wil je zelf deelnemen? Surf dan naar de website van Vosselaar.

Veilig met de fiets