Om de twee jaar doen we een barometerbevraging bij lokale ouderenraden. Op die manier houden we een vinger aan de pols bij hun werking, hun ondersteuningsnoden en wensen. We delen de resultaten van de bevraging van 2020-2021, en we zoomen per provincie en per RPO (Regionaal Overlegplatform Ouderen) in op de resultaten. Zo kunnen ouderenraden er nog beter mee aan de slag!

lees meer

Aan de hand van een barometerbevraging tracht Vlaamse Ouderenraad · Lokaal regelmatig zicht te krijgen op de werking, ondersteuning en toekomstwensen van de lokale ouderenraden. Ook in 2019 deden we een bevraging. Dat was een bijzonder jaar met veel vernieuwing.

lees meer

Vlaamse Ouderenraad · Lokaal bevroeg voor de derde keer de lokale ouderenraden. Deze keer over het werkingsjaar 2017.  De resultaten van deze bevraging ontdek je in het barometerrapport waarin zowel de werking, ondersteuningsnoden als toekomstwensen van lokale ouderenraden worden belicht. In totaal namen 140 ouderenraden deel.

lees meer

In 2017 bevroeg Vlaamse Ouderenraad · Lokaal de lokale ouderenraden in Vlaanderen voor de tweede keer. Over hun werking, de ondersteuning waarvan ze gebruik maken en hun toekomstige plannen en noden. De resultaten van deze barometer ontdek je in dit rapport.

lees meer

In 2016 verspreidde Vlaamse Ouderenraad · Lokaal voor het eerst een barometerbevraging onder de lokale ouderenraden. De resultaten van de bevraging lees je in dit rapport.

lees meer