Welzijn & sociaal contact
De seniorenadviesraad van Boom wil contact houden met de Boomse ouderen. Daarom gaat de adviesraad langs in alle Boomse wijken om te peilen naar de noden en behoeften van de inwoners.
lees meer
Sport & bewegen
‘10.000 stappen – Elke stap telt’ is een campagne  van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen en het Agentschap Zorg en Gezondheid. Stad Veurne ondersteunt het initiatief om zo inwoners te motiveren voldoende te wandelen. Want stappen is gezond, en veel plaatsen zijn perfect te voet bereikbaar. “Inwoners die te voet naar ergens gaan, nemen bovendien minder plaats in in de wagen. Zo helpen ze ook mee onze stad autoluwer te maken”, zegt schepen van Sport Pascal Sticker.
lees meer
Welzijn & sociaal contact
Omdat bij heel wat ouderenverenigingen de roep naar sociaal contact groot is, roept de seniorenadviesraad van Moerbeke de bevolking op om ouderen brieven en kaartjes te sturen. Want door de coronapandemie kunnen de seniorenadviesraad en ouderenverenigingen in Moerbeke geen activiteiten organiseren. Ouderen kunnen elkaar dus niet fysiek ontmoeten.
lees meer
Sport & bewegen
De ouderenraad en ouderenverenigingen in Tongeren vinden dat de stad meer moet inzetten op beweging, om het welbevinden bij de inwoners te verbeteren. Daarom staat er sinds kort een nieuw outdoor fitnesstoestel in het stadspark De Motten. Ouderen kunnen nu veilig bewegen in de buitenlucht.
lees meer
Leren & digitale inclusie
De seniorenadviesraad van Lichtervelde besloot recent om een open brief te schrijven naar alle gemeentelijke bankkantoren. De reden? De sluiting van de kantoren. Want dat heeft voor de ouderen in de gemeente grote gevolgen.
lees meer
Welzijn & sociaal contact
In Borgerhout, het kleinste district van de stad Antwerpen, krijgen ouderen sinds kort een kleurrijk magazine in de bus. Grijs, het magazine gemaakt voor en door ouderen, moet de ouderen in het district informeren én amuseren. In het magazine vind je onder andere informatie over culturele activiteiten, het ouderenaanbod in het district en zelfs de wachtdiensten van de apothekers.
lees meer
Ouderengids
De Holsbeekse seniorenraad heeft, in samenspraak met schepen van senioren Anne Van Goidsenhoven, een seniorengids ontwikkeld. Die gids bevat een overzicht van alles wat er bestaat voor de Holsbeekse 65-plussers als het gaat over wonen, vrije tijd, gezondheid, premies en voordelen. “De gids is niet alleen interessant voor ouderen. Ook mantelzorgers en andere inwoners kunnen er informatie uithalen”, vertelt Van Goidsenhoven.
lees meer
Welzijn & sociaal contact
Anderhalf jaar geleden startte Saskia Geens als buurtwerker in Ham. Omdat eenzame ouderen bereiken niet evident is, besliste ze om met een caravan naar wijken te trekken. “Ouderen kunnen een kopje koffie en een taartje krijgen in de caravan”, vertelt Geens. Het project heet dan ook niet voor niks ‘Koffiekan'. Naast het lokaal dienstencentrum, is ook de dienst welzijn betrokken bij het project. Ook de schepen van Welzijn, Stefanie Engelen, steunt het initiatief.
lees meer
Welzijn & sociaal contact
In het kader van een project rond Mentaal Welzijn, kunnen ouderen uit Hoboken via een ontmoetwandeling kennismaken met de leden van de Hobokense seniorenraad. Het doel van het project? Via een waaier aan diverse, gratis activiteiten inspelen op ontmoeten. Een dankbaar initiatief, want veel ouderen hebben sinds de coronapandemie amper nog een sociaal netwerk, en dus nood aan nieuwe sociale contacten en vriendschappen.
lees meer
Welzijn & sociaal contact
Het gemeentebestuur en de seniorenraad van Roosdaal sloegen de handen in elkaar en deelden 450 activiteitenzakjes uit aan 65-plussers. Door de coronamaatregelen hebben veel mensen weinig om handen, maar dankzij de zakjes kunnen de Roosdaalse ouderen weer volop wandelen en puzzelen!
lees meer