Verkiezingen

Nieuwe vorming 'Ouderen verkiezen inspraak in 2024'

Nieuwe vorming 'Ouderen verkiezen inspraak in 2024'

Elke zes jaar gaan er lokale verkiezingen door. En het mag dan nog veraf lijken, in 2024 is het opnieuw zover. Voor lokale ouderenraden zijn die verkiezingen een cruciaal moment. Niet alleen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk oudere inwoners hun stem uitbrengen. Ouderenraden kunnen de verkiezingen ook aangrijpen om de noden van ouderen in de kijker te zetten met het oog op het lokale bestuursakkoord en de meerjarenplanning. Bovendien is het een sleutelmoment om de inspraak van ouderen in de gemeente (opnieuw) structureel te verankeren doorheen de komende jaren. De nieuwe vorming van Vlaamse Ouderenraad · Lokaal helpt je daarbij.

Wat leer je?

In de vorming kom je te weten welke initiatieven je als lokale ouderenraad kan ondernemen in aanloop naar die lokale verkiezingen. Daarbij leer je: 

  • Hoe je ouderen kan aanmoedigen en ondersteunen om hun stem uit te brengen 

  • Hoe je waarborgt dat er een structurele stem van ouderen in het beleid weerklinkt 

  • En hoe je als ouderenraad je inhoudelijke eisen kan overmaken 

Tijdens de vorming is er ruimte om ervaringen uit te wisselen en je krijgt ook interessante tools mee om zelf aan de slag te gaan in jouw gemeente. 

Doelpubliek 

Deze vorming is zowel gericht op nieuwe als op ervaren leden van lokale ouderenraden. 

Vorming aanvragen? 

Heb je vragen over de vorming? Of wil je als RPO, ISO of regionale afdeling van een ouderenvereniging een vorming aanvragen? Neem dan contact op met Nadia Denayer via 0470 74 23 12 of  lokaal@vlaamse-ouderenraad.be

Benieuwd?

Wil je weten hoe het er tijdens een vormingsmoment aan toegaat? Hier vind je een volledig sfeerverslag