DEMENTIEVRIENDELIJKE GEMEENTE

Dementievriendelijke gemeente

Vorming 'Dementievriendelijke gemeente'

Je hebt de term dementievriendelijkheid vast wel al eens horen waaien, maar is het ook duidelijk wat die term precies betekent? Of welke stappen je kan zetten om een dementievriendelijke gemeente te creëren? Nog niet helemaal? Een vormingsmedewerker van Vlaamse Ouderenraad · Lokaal helpt jouw RPO, ISO of regionale afdeling van een ouderenvereniging graag op weg!

In de vorming ‘dementievriendelijke gemeenten’ ga je op zoek naar de betekenis van dementievriendelijkheid. De focus ligt op meer aandacht, respect en plaats voor personen met dementie in jouw gemeente. Vlaamse Ouderenraad · Lokaal stuurt je huiswaarts met een ruimer begrip van het concept dementievriendelijkheid en het besef dat de lokale ouderenraad een belangrijke rol te vervullen heeft. Bovendien krijg je tal van inspiratievoorbeelden.

Vraag je vorming aan

Vragen over de vorming? Of wil je als RPO, ISO of regionale afdeling van een ouderenvereniging een vorming aanvragen? Contacteer Nadia Denayer via 0470 74 23 12 of lokaal@vlaamse-ouderenraad.be.

Op naar meer dementievriendelijkheid in jouw gemeente!