Kunst in Zorg

13 maart 2019
Zorg & gezondheid

Met het project 'Kunst in Zorg' zet de ouderenraad van Dilbeek zijn schouders onder een innovatief project dat de band tussen de verschillende woonzorgcentra in de gemeente wil versterken. Een reizende tentoonstelling zal elk woon-zorgcentrum bezoeken om uiteindelijk te belanden in een splinternieuw centrum dat momenteel nog in opbouw is.

Het project ging van start met een zoektocht naar geïnteresseerde amateurkunstenaars. Via de gemeentelijke nieuwsbrieven, het gemeentelijk informatieblad en oproepen bij verschillende ouderenverenigingen werden de kunstenaars warm gemaakt om een werk in te zenden voor de tentoonstelling. De werken werden vervolgens onderworpen aan een selectieproces en de weerhouden kunst zal tentoongesteld worden.

Het idee voor het project ontstond in de schoot van de ouderenraad. De acht woon-zorgcentra die in Dilbeek actief zijn, zijn hierin vertegenwoordigd. Er was al sprake van een mooie samenwerking tussen deze centra, bijvoorbeeld tijdens de ouderenweek en het voorjaarsfeest. De tentoonstelling is een ideale manier om de bestaande band nog te versterken. Bovendien is de laatste halte van het kunstproject het nieuwe woon-zorgcentrum, dat momenteel nog in opbouw is. De ideale gelegenheid voor een feestelijke proclamatie!