Gentse ouderen kunnen voortaan met de riksja naar de winkel

07 april 2021
Mobiliteit & toegankelijkheid

Voortaan kunnen minder mobiele senioren uit Gent met de fietstaxi naar de supermarkt of de kapper. Ook een plezierritje in de buurt behoort tot de mogelijkheden

Fietstaxidienst TriVelo Gent zet enkele triofietsen in nadat de stad Gent bekendmaakte dat er een tekort is aan vervoer voor senioren. TriVelo wordt gedurende drie maanden getest in de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham met de steun van de stad. Valt het initiatief in de smaak? Dan hoopt TriVelo het project ook in andere Gentse wijken te lanceren.

De triofietsen, die ze in bruikleen krijgen van de Fietsambassade, hebben twee passagiersplaatsen en worden bestuurd door enkele vrijwilligers. De vrijwilligers zijn een mix van Gentenaars en nieuwkomers. Nieuwkomers komen via de fietsritjes in contact met buurtbewoners en zo oefenen ze meteen ook hun Nederlands. Ook voor passagiers is een fietsritje voordelig: een enkele rit kost slechts 1,50 euro. De frisse wind in de haren krijgen ze er gratis bij!

TriVelo Gent werkt verder ook samen met IN-Gent, Refu Interim en Fedasil, drie initiatieven die integratie van nieuwkomers stimuleren. 

Voor meer informatie kan je terecht op de site van de stad Gent en de Facebookpagina van TriVelo Gent.