De Panne is een Seniormobiel rijker

08 april 2022
Mobiliteit & toegankelijkheid

Het lokaal bestuur van De Panne heeft geïnvesteerd in een minibus voor acht personen. 60-plussers die in De Panne wonen en permanente of tijdelijke mobiliteitsproblemen hebben, kunnen een beroep doen op de minibus. Ook rolstoelgebruikers kunnen met de minibus meerijden.

“Veel ouderen met een mobiliteitsbeperking kunnen niet deelnemen aan activiteiten. Dat leidt tot vereenzaming en/of sociale isolatie”, klinkt het. Daarom vervoert de Seniormobiel ouderen en rolstoelgebruikers van en naar ontmoetingsactiviteiten die georganiseerd worden door het Team Welzijn | Senioren, een dienst van het lokaal bestuur. Ook voor activiteiten van de erkende seniorenverenigingen kan de minibus ingeschakeld worden.

Heb je een begeleider? Goed nieuws! Ook die mag mee met de Seniormobiel. De Seniorenmobiel wordt bestuurd door vrijwillige chauffeurs, waaronder ook leden van erkende seniorenverenigingen.

Praktisch

De prijs voor een rit, ongeacht de afstand, bedraagt €2. Vervoer naar Koksijde of Veurne kost €6, vervoer naar Nieuwpoort of Alveringem kost €12. Begeleiders betalen de helft van de kostprijs.

Wil je meer weten over de Seniormobiel, of wil je graag een rit aanvragen? Dan kan je contact opnemen via mail (senioren@depanne.be) of via telefoon (058 42 97 65).

Je vindt ook meer informatie op de website van De Panne.

Individueel vervoer, zoals een doktersbezoek, kan in en rond De Panne aangevraagd worden via de Minder Mobielen Centrale (MMC).

Ook daarover vind je meer informatie op de website van De Panne.