65-plussers uit Poperinge krijgen taxicheques

20 juli 2022
Mobiliteit & toegankelijkheid
Taxicheques Poperinge

Poperingse jongeren die na een avondje fuiven naar huis willen, kunnen al een lange tijd gebruikmaken van taxicheques. Zo raken ze met behulp van een taxi veilig thuis, én de taxiritjes zijn dankzij de cheques een pak goedkoper. Maar sinds kort kunnen ook 65-plussers en mensen met een kwetsbaarheid uit Poperinge een beroep doen op die cheques.

“Ouderen en mensen met een kwetsbaarheid kunnen rekenen op Dorpsdienst Nestor, wanneer ze zich willen verplaatsen”, legt Bryan Vanderhaeghe, schepen van sociale zaken, welzijn, woonzorgbeleid en ontwikkelingssamenwerking uit. “Nestor zorgt voor deur-tot-deurvervoer via de Minder Mobielen Centrale en via vrijwilligersvervoer. Een handige vervoersoptie, want niet alle inwoners van Poperinge kunnen gebruikmaken van het openbaar vervoer. En ook niet iedereen kan een beroep doen op zijn of haar sociaal netwerk om hen te vervoeren.”

Maar de groep gebruikers in Poperinge stijgt. En dus is er niet altijd een vrijwilliger van Nestor beschikbaar wanneer een gebruiker zich wil verplaatsen. “Nestor kan niet iedereen meer helpen, daarom werken we sinds kort ook samen met taxibedrijven”, legt Vanderhaeghe uit. “Wanneer er geen vrijwilliger bij Nestor beschikbaar is, kan een gebruiker een taxicheque aankopen. Daarmee kan de doelgroep dan een taxi nemen, maar aan een voordelig tarief.”

Een taxicheque kost €5. De gebruiker betaalt de helft, de stad betaalt de andere helft. “De reacties van de stedelijke seniorenraad waren alvast zeer positief op het moment dat we hen dit initiatief hebben toegelicht”, knikt een tevreden Vanderhaeghe.

Woon je in Poperinge en zou je graag een taxicheque aanvragen? Neem dan contact op met Buurthulp Nestor Poperinge via 057 46 96 02. Zij zullen voor jou contact opnemen met het taxibedrijf.

Taxicheques