Ouderen in Tessenderlo krijgen een seniorenkrant in de bus

17 april 2020
Andere

Net als in veel andere gemeenten verloopt de communicatie van het gemeentebestuur ook in Tessenderlo meer en meer digitaal. Voor ouderen is dat niet altijd even gebruiksvriendelijk. Daarom opperde de lokale ouderenraad van Tessenderlo het idee om belangrijke informatie voor ouderen te bundelen in een seniorenkrant.

Verschillende gemeentes waren al aan de slag gegaan met dit idee. Ter verkenning werden voorbeelden en ervaringen uit andere gemeenten gebundeld. Gezien de overwegend positieve reacties, besliste de lokale ouderenraad om het voorstel voor te leggen aan het gemeentebestuur. Het bestuur ging akkoord met een eenmalige uitgave en in november 2019 werd de eerste seniorenkrant verspreid onder de oudere inwoners van Tessenderlo. In de krant vind je onder andere een voorstelling van de lokale ouderenraad en een overzicht van de activiteiten voor ouderen. De lezers worden ook toegeleid naar de online nieuwsbrief van het lokaal dienstencentrum.

Nieuwe edities in de toekomst zijn niet uitgesloten, maar moeten wel opnieuw voorgelegd worden aan het gemeentebestuur. De seniorenkrant lijkt alvast een uitgelezen middel om de activiteiten van de zilveren week in de kijker te zetten.