Save the date! Trefdagen 'lokaal ouderenbeleid' in alle Vlaamse provincies

Werking ouderenraden
trefdag lokale ouderenraden

In het voorjaar van 2024 trekken de vijf Interregionale Stuurgroepen Ouderenbeleidsparticipatie (ISO's) en Vlaamse Ouderenraad · Lokaal opnieuw naar alle Vlaamse provincies. We komen naar je toe met een programma boordevol inspiratie voor actoren in het lokale ouderenbeleid. Want met de verkiezingen van oktober 2024 in ons vizier, staat lokale ouderenbeleidsparticipatie meer dan ooit op de agenda.

Noteer nu alvast de data in je agenda. Inschrijven kan binnenkort.

Programma

Het programma van de trefdagen zal divers en leerrijk zijn. We bieden heel wat boeiende sprekers, inspiratie, workshops en netwerkmomenten aan. Het algemene programma is in elke provincie hetzelfde. Maar samen met de plaatselijke Interregionale Stuurgroep Ouderenbeleidsparticipatie (ISO) leggen we op elke locatie enkele andere accenten op maat van de specifieke regio.  

Panelgesprek 

In de voormiddag staat tijdens een gezamenlijk panelgesprek de kracht van een ouderenraad centraal. Leden van verschillende ouderenraden gaan er in debat met een ouderenbeleidscoördinator en een schepen ouderenbeleid.  

Workshops 

In de namiddag staan er enkele workshops op het programma. Je komt er meer te weten over lokale ouderenbeleidsparticipatie, demografische veranderingen en beleidsmatige uitdagingen, vrijwilligers werven en waarderen, eenzaamheid, zorgzame buurten, basisbereikbaarheid, digitalisering of wonen. Jij kiest zelf welke workshops je wilt volgen. 

Voor wie?

We nodigen iedereen uit die een rol speelt in het lokaal ouderenbeleid, zoals leden van lokale ouderenraden, leden van ouderenverenigingen, lokale beleidsmakers en ouderenbeleidscoördinatoren. Of je bent gewoon geboeid door ouderenbeleidsparticipatie en alles wat beweegt in het lokale ouderenbeleid.  

Data en locaties

Vrijdag 9 februari | Antwerpen

Thomas More Campus Lier
Antwerpsestraat 99
2500 Lier 

Dinsdag 5 maart | West-Vlaanderen

De Grote Post
H.
Serruyslaan 18A
8400 Oostende
 

Dinsdag 12 maart | Oost-Vlaanderen

Zebrastraat nv
Zebrastraat 32/001
9000
Gent
 

Vrijdag 15 maart | Vlaams-Brabant

Provinciehuis Leuven
Provincieplein 1
3010 Leuven  
 

Woensdag 20 maart | Limburg

Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt
 

Inschrijven

Noteer nu alvast de datum van de Trefdag in jouw regio. Binnenkort kan je je inschrijven.