Tweede Labo Ouderenbeleid: oktober 2022

Welzijn & Sociaal contact
Labo Ouderenbeleid

Vlaamse Ouderenraad·Lokaal, VVSG en VUB organiseren opnieuw een gratis Labo Ouderenbeleid. Daarin staat uitwisseling centraal tussen leden van de ouderenraden, ambtenaren en schepenen ouderenbeleid. De deelnemers gaan aan de slag met gedeelde uitdagingen. En samen zoeken ze naar verbindende oplossingen. Geprikkeld? Schrijf je nu in!

Voor wie?

Leden van ouderenraden, ambtenaren en schepenen ouderenbeleid. Want de wisselwerking tussen deze drie spelers vormt vaak de drijvende kracht achter een sterk lokaal ouderenbeleid. Samen zoomen we in op actuele uitdagingen, gelinkt aan het lokaal ouderenbeleid.

Op het programma: Participatie in je gemeente

Het concrete programma volgt nog. Wat we je al wel kunnen vertellen, is dat de participatie van ouderen aan het lokaal bestuur centraal staat.

Wat mag je verwachten?

Tijdens het Labo Ouderenbeleid staat uitwisseling centraal. Het worden interactieve sessies, waar we complementaire inzichten over gedeelde uitdagingen in kaart brengen en samen zoeken naar verbindende oplossingen. 

Het Labo is een werkplek. We verwachten een actieve inzet van de deelnemers en een grote bereidheid tot ervarings- en kennisuitwisseling. Jouw input is de drijvende kracht achter onze sessies. 

Wat neem je mee naar huis?

Jouw deelname aan het Labo levert inzichten op in wie welke rol kan opnemen in de uitbouw van een inclusief lokaal ouderenbeleid. Je leert nieuwe mensen kennen die net zoals jou de lokale puzzelstukken in elkaar willen doen passen. Je creëert ideeën om samen met ouderen een trapje hoger te klimmen op de participatieladder. Bovendien neem je inspiratie mee om in je eigen gemeente of stad verder aan de slag te gaan met de uitbouw van zorgzame buurten.

Data

Er zijn twee sessies, telkens met een ander programma. Elke sessie wordt op twee locaties georganiseerd. Per sessie kan je je inschrijven voor 1 locatie.  De sessies zijn gratis

Sessie 1

  • Gent: Dinsdag 10 mei (10-12.30 uur) - AFGELOPEN
  • Leuven: Donderdag 19 mei (10-12.30 uur) - AFGELOPEN

Sessie 2

  • Gent: Donderdag 20 oktober (10-12.30 uur)
  • Leuven: Donderdag 27 oktober (10-12.30 uur)

Locaties

Monasterium PoortAckere, Oude Houtlei 56, 9000 Gent

Kop van Kessel-Lo (zaal Loft), Leuvensestraat 18, 3010 Leuven

Deelnemen

Deelnemen is gratis. Om je in te schrijven, geef je je gegevens en keuze(s) door aan cindy.desutter@vvsg.be.

Meer informatie

Benieuwd hoe deelnemers het eerste Labo Ouderenbeleid ervaarden? Bekijk hier de terugblik.

Meer weten over het Labo Ouderenbeleid? Contacteer nadia.denayer@vlaamse-ouderenraad.be of bel haar op 02 209 34 58.