Nieuwe vorming "Dementievriendelijke gemeente"

Welzijn & Sociaal contact
Dementievriendelijke gemeente

Je hebt de term dementievriendelijkheid vast wel al eens horen waaien, maar is het ook duidelijk wat die term precies betekent en welke concrete acties eraan verbonden kunnen worden? Nog niet helemaal? Vlaamse Ouderenraad • Lokaal helpt je graag op weg!  In de vorming ‘Dementievriendelijke gemeenten’ gaan we op zoek naar de betekenis van dementievriendelijkheid en gaan we samen op weg naar meer aandacht, respect en plaats voor personen met dementie in jouw gemeente.

Wat mag je verwachten?

We hopen je huiswaarts te sturen met meer kennis over het concept dementievriendelijkheid en het besef dat de lokale ouderenraad een belangrijke rol te vervullen heeft. Bovendien reiken we je tal van inspiratievoorbeelden aan en gidsen we je richting meer dementievriendelijkheid in jouw gemeente.

Concrete vragen die aan bod komen:

  1. Wat is de betekenis van dementievriendelijkheid?
  2. Hoe overtuig je het gemeentebestuur om in te zetten op dementievriendelijkheid?
  3. Welke partners kun je aanspreken en waar vind je ondersteunend materiaal?

Concrete voorbeelden en ervaringsuitwisseling staan daarbij centraal.

Voor wie is deze vorming interessant?

Voor alle lokale ouderenraden die interesse hebben in het thema en op zoek zijn naar hoe ze uiting kunnen geven aan dementievriendelijkheid in hun gemeente.

Deze vorming aanvragen?

Is je interesse gewekt? Laat het weten aan je Regionaal Platform Ouderenbeleidsparticipatie (RPO’s) of je regionale of provinciale afdeling van je ouderenvereniging. Zij kunnen de vorming vervolgens aanvragen voor hun regio.

Het volgen van de vorming is steeds gratis. De begeleiding en het cursusmateriaal worden voorzien door Vlaamse Ouderenraad • Lokaal. Voor de praktische organisatie (datum, locatie, uitnodigingen, …) wordt samengewerkt met een regionaal verantwoordelijke.

Meer informatie

Stuur een mailtje naar lokaal@vlaamse-ouderenraad.be.